Om os
Vores historie
Rejsen med EchoVice startede, da Kristian Bach Laursen var forskningsstuderende på Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital. Her deltog han blandt andet i forskellige undersøgelser af hjertet, herunder ultralydsscanninger via spiserøret, i forbindelse med indgreb på utætte hjerteklapper. Men under procedurerne stødte Kristian på en udfordring, som er ganske velkendt blandt hjertelæger. Ultralydsproben bevæger sig konstant, grundet muskelaktivitet i spiserøret, samt bevægelse fra hjerte og lunger. Dette skaber stor frustration for hjertelægen, som ofte må genplacere proben, ligesom det er til irritation for patienten, hvis indgreb forlænges.
Kristian var nysgerrig på at finde en bedre løsning, og kontaktede derfor Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet, med en beskrivelse af problematikken. Her kom han i kontakt med Ajithan Christian Emmanuel og Jeppe Olesen, der begge studerede til ingeniører i sundheds- og velfærdsteknologi på SDU. De skulle til at lave deres bachelorprojekt, hvor de brugte Kristians observation som case. Da Ajithan og Jeppe begge var færdige med deres uddannelser, valgte de, i samarbejde med Kristian, at fortsætte udviklingen af produktet.
Nye perkutane trikuspidalklapbehandlinger kræver, at to kardiologiske konsultenter udfører periprocedural ultralyd på Rigshospitalet.
En stabiliserende enhed kunne potentielt erstatte den ene kardiolog
Jacob Eifer møller
Professor, kardiologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Kardiologisk konsulent på kardiologisk afdeling på Rigshospitalet.
Det førte til EchoVice, en enhed, der kan fastholde, men samtidig tillade rotation af ultralydsproben i spiserøret og dermed fungere som en ekstra hånd for hjertelægen. Dette apparat vil ikke kun hjælpe hjertelæger med at udføre undersøgelser og indgreb mere effektivt, men også reducere operationsvarigheden, hvilket vil komme både patienten og personalet til gode.
I 2022 blev EchoVice ApS officielt etableret, med fokus på at forbedre ultralydsdelen ved indgreb på utætte hjerteklapper via lysken. Undervejs har EchoVice modtaget legater fra blandt andet Alexander Foss’ industrifond og er til dagligt en del af PreFlight Odense. Derudover har virksomheden gennemgået et fondsforløb med Beta.Health og fik sommeren i 2023 tildelt midler og støtte fra Innovationsfonden, som supplerede med en Innobooster i 2024. I 2024 indgik virksomheden desuden et samarbejde med Christian Nielsens Fond.
Teamet ser et stort potentiale i at udvide deres teknologi til andre typer af operationer og medicinske undersøgelser i fremtiden. Med EchoVice har Kristian, Ajithan og Jeppe indledt en spændende rejse inden for medicinsk innovation, med et ønske om at gøre en positiv forskel for både patienter og læger.
I 2023 blev løsningen patenteret i Danmark.
Vision
Vi arbejder tæt sammen med fagpersonale for at udvikle udstyr, der kan løse aktuelle medicinske problemstillinger.
Mission
Vi vil forbedre sundhedsvæsenet med let implementerbare løsninger, der vil komme både patienter og personale til gode samt fremme den teknologiske udvikling.
Team
Ajithan Emmanuel
CEO
Ingeniør
Elektronik & produktion
Ansvarlig for elektronik/programmering, produktudvikling, regulatoriske processor og administration.
Jeppe Olesen
CINO
Ingeniør
Usability & design
Ansvarlig for design, konceptudvikling og brugerinteraktion, herunder tests.
Kristian Bach Laursen
CRO
Læge
Forskning & klinisk kontakt
Ansvarlig for kliniske protokoller- og problemstillinger.
Clara Binggeli
Studentermedhjælper
Medievidenskab
Kommunikation & strategi
Ansvarlig for marketing, branding og kommunikation.
Investor
Advisor
Thiusius Rajeeth Savarimuthu
SDU robotics, Health technology & AI. CTO in ROPCA
Støttet af
Hos EchoVice er vi et interdisciplinært team, hvor klinisk viden og ingeniørfaglige kompetencer kombineres, for at forbedre produktionen af ultralydsbilleder under hjerteoperationer.